Tyttöjen perintöpiharattaat saavuttivat täysi-ikäisyyden ja kankaat alkoivat olla niin loppu, ratki ja homeessa että olin jo laittamassa koko hökötystä kierrätykseen. Tuli kuitenkin mieleen se mummun vanha vettähylkivä pöytäliina, josta jo keväällä käytin hoitoalustaan palasen. Kahvitahroja vältellen saksin tuosta vielä rattaille aikalisän. Aika paljon tuli käsin ommeltavaa ja reikiä sormiin, saumat näyttää ihan hirveiltä mutta käyttäjät sitäkin iloisemmilta. Kiesit ylennettiinkin heti putsauksen kautta sisäkäyttöön.

1651234.jpg

Kyydissä olevista värjäyksistäkin piti kertomani, mutta jätän sen tuota tuonnemmas kun villaletti pääsi vielä uuteen kylpyyn ja kuivuu parhaillaan pihalla.

1651117.jpg

Elman kanssa ollaan kilvan ihailtu ruusupuskan tuoksua ja tehtiin vähän hajuvettäkin. Neiti on nyttemmin ollut melkoisen ruusuntuoksuinen ja yritti jo ystävällisesti pikkuveljeäänkin tällä hajustaa.

1651262.jpg

Vielä loppuun yksi villi värjäyskokeilu. Sain pyynnön tehdä kaikenkokoisia perussukkia seiskaveikasta, ihan miten itse tykkään. Hauska on välillä tehdä sellaista, mitä ei itse ikinä käyttäisi ja kokeilla värejä. Tiesin jo värjätessä että värit lätäköityvät ja halusin nähdä miten se sukassa käy kun itselle värjättävissä sitä pyrkii aina viimeiseen asti välttämään. Tuli revontulia ihan selvästi. Epäsymmetristä mutta jokseenkin tasaista kuitenkin.

1651244.jpg

Erityiskiitokset mallillemme kokoa 43, joka väri-inhotuksesta huolimatta veti sukat urheasti jalkaansa.

1651255.jpg