1. Vapauta värjäyspakkomielteesi kesken ruoanlaiton, kaiva kiireesti sattumanvarainen tupsu silkkiä jostain laatikosta ja hae rautapata hellalle vauvan roikkuessa housunlahkeessasi.
2. Laita pikkuisen vettä padan pohjalle, heitä suolat sekaan summamutikassa ja ajattele, että lämmin hella kyllä hoitaa sekoituksen puolestasi. Käännä pihvejä pannulla.
3. Nappaa käteen sattuvat värit ja lorauta pataan, tässä tapauksessa käytin punaista ja ruskeaa sekoitussuhteessa X. Haaveissa siinsi kaunis punaruskea sävy....
4. Kastele silkki pikaisesti hanan alla ja heitä pataan. Hämmennä hieman, lisää puita hellaan ja lähde ulos nukuttamaan vauvaa.
5. Kääntele sisälle tullessasi silkkiä, jonka alkujaankin vähäinen uimavesi on huvennut - ja innostunut kiehumaan oikein kunnolla.
6. Arvaa mitä kello oli värjäystä aloittaessasi ja kiikuta pata pihalle jäähtymään.
7. Huuhtele kallisarvoinen tussahsilkkisi, itke vuolaasti huuhteluveden paljastaessa lopputuloksen ja anna silkin kuivua kovaksi kippanaksi. Nyhdä topsista kuituja ja huomaat ettei se sittenkään kovettunut ikiajoiksi. Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin!

482687.jpg

Väri vaihtelee pinkistä lohenpunaiseen ja saviseen perunapeltoon. Minkäköhän kanssa tätä voisi sekoittaa? En millään viitsisi enää värjätä samaa kekoa uudelleen. Vahingosta viisastuneena lupaan vastedes yrittää suhtautua silkkeihini asiaan kuuluvalla kunnioituksella.