Tässä pieni kuvapläjäys viime päivien puuhista. Matto edistyy mukavasti ja näyttääkin kuvassa paljon hienommalta kuin luonnossa. Todellisuudessa valkoiset kuteet ovat kolmea eri sävyä ja kahta materiaalia ja pohjaverkkoonkin oli putkahtanut jossain vaiheessa pikku moka. Tekniikka on kuitenkin aika joutuisa eikä käy käsien päälle niin kovasti kuin kuteista virkkaaminen yleensä. Tässä pujottelu on lähellä puoltaväliä.

550402.jpg

Perjantaina pääsin oikein luvan kanssa ostamaan lankoja. Paikallinen lankakauppiaamme on hyvin avulias ihminen ja vertailimme lankoja puolisen tuntia sekä selailimme mallilehtiä samalla kun kuopus tyhjensi ompelimon roskiksia ja uudisti hieman näyteikkunan somistusta... Päädyin keväisen vihreään puuvillalankaan, joka kyllä on rasvaisiin villoihin tottuneen hyppysissä rasittavan liukasta! Säikeet luistelivat aluksi jatkuvasti omille teilleen mutta työn edetessä olemme päässeet jo paremmin sinuiksi. Parin viikon päästä vietetään ensimmäisen kummipoikani ristiäisiä ja silloin on toivottavasti valmiina pieni lentäjänlakki sekä kuvassa näkyvä nuttu.

550435.jpg

Tämä viimeinen käsityö menee vähän ohi aiheen mutta pakkohan on muillekin näyttää mitä väliovemme ovat syöneet. Joku 70-luvun villitys on laittanut ihmiset liimailemaan ja naulailemaan levyjä vanhojen umpipuisten peiliovien pintoihin. Onneksi lähtevät kohtuullisen helposti irti! :)

550443.jpg