Olen tullut muistetuksi ja kiitokset siitä kuuluvat Kesän Lapselle. Pyytäisinkin Kesän Lapsen lisäksi kaikkia tämän kirjoituksen lukijoita nauttimaan iltapalaksi palasen  tänään leivottua parsa-kukkakaalipiirakkaa. Tällaista minulla on tapana tehdä aika usein ja joskus monena päivänä peräkkäin (siihen voi siis jäädä koukkuun!).

 

 

Tulos on joka kerta erilainen koska en ole ohje- enkä mittaihmisiä vaan käytän mitä kaapista löytyy (mikä taas on suurta hupia ohjeita rakastavalle sokerileipurillemme). Tänään osui kyllä aika nappiin, siksi taidan kirjata ainekset tähän muistiin.

Pohja:

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

200g kevytviiliä

2-3dl raastettua Oltermannia

50g margariinia

 

Täyte:

parsaa ja kukkakaalia

2-3dl Oltermanniraastetta

1tl yrttisuolaa

2dl maitoa

2 munaa

 

Uunissa 200 astetta ja puoli tuntia.

Kypsymistä odotellessa laputin lahjoituspipoja ja sain kaiken ihanasti kuntoon ennen täystuhon heräämistä. Päivä ei enää tällaisen jälkeen voi mennä pilalle.

 

 

Pitkästä aikaa kirppariltakin tarttui viikonloppuna mukaan jotain erityisen ilahduttavaa. Ruskovillan 100cm villapuku josta paikkasin haarustasta muutaman silmäpaon, muuten on ihan pesemättömän oloinen. 2€.

 

 

Puuvillakankaita niin ikään kahdella eurolla.

 

 

 

Vahakankainen essu maksoi euron ja meni jo lihoiksi ruudullisen puuvillan kanssa.

 

 

 

Tykkään yli kaiken käyttää kaavapainona tuota mummun vanhaa valurautarautaa.

Loppukevennykseksi on pakko laittaa kuva uudesta lemmikistämme. Hankin norsurahin joskus yläasteaikoina, kirpparilta 20mk hintaan. Muistan punninneeni ostosta pitkään kun oli olevinaan aika arvokas koululaisen kukkarolle mutta hoksasin ettei toista ehkä ihan pian kävelisi vastaan. Enkä kyllä olekaan tähän mennessä törmännyt lajitovereihin. Huoltajuuskiistan vuoksi ronsu on asunut siskon huoneessa näihin päiviin asti mutta ei kelvannut muutossa mukaan, onneksi! Päivät se saa painia lasten kanssa ja iltaisin kannatella väsyneitä kinttuja.