Karaisin mieleni ja tilasin Myllymuksuilta hyvää kotimaista joustofroteeta. 0,7m ruskeaa, kaapista löytyi ennestään pikkuisen keltaista. Pala olikin yllättävän riittoisa eikä enää tarvitse itkeä uusretrovaatteiden hintoja. Näköjään niitä voi tehdä itse aika edullisesti :) Potkuhousut, kietaisupaita, kaksi kypärälakkia ja vielä jäi pikkuisen johonkin myöhempään työhön kaitaletta ja tilkkua. Lennossa koitin noita kuvata kun pääsivät heti lomamatkavaatteiksi ja nyt ovat tietysti jo pyykissä.

1759903.jpg

Kypärähupun kaava (tein koon 90/100) Suuri Käsityölehti  10/04, potkarit Suuri Käsityökerho 7/76 ja paita sekä myssy Suuri Käsityökerho 1/77. Paidan kaavasta tykkäsin erityisesti, vartalo-osa on leikattu yhtenä kappaleena ja huolittelun lisäksi piti ainoastaan raglanhihat ommella kiinni. Nekin kyllä laitoin kertaalleen väärin päin.

1759931.jpg

Koitin leikellä tarkasti, ommella tarkasti ja viimeistellä kerrankin rauhassa. Ainut, mikä jäi harmittamaan on nuo kiristävät reunat potkuhousujen nappien ja napinläpien ympärillä kun venytin huolittelukaitaletta oikein nuoruuden innolla... Nyt ehkä tiedän mikä olisi sopiva kireys. Vähän paidassakin kaarteet kirraa, toivon että pesut tasoittaa ongelmaa. Käyttöä ei onneksi haittaa.

1759960.jpg

1759969.jpg