Kiitokset taas poikenneille edellisten postausten kannustavista kommenteista. Mukava myös kuulla että täällä liikkuu reippaita vaippaompelijoita. Ajattelin kertoa iltani kuluksi kuinka piirrän useamman kerran vuodessa vaippakaavan edellisen postauksen kaltaiseen koko vaippaiän sisävaippaan, en onnistu nimittäin pitämään kaavoja tallessa. Ehkä juuri syystä että uusien piirtäminen on niin nopeaa.

1. Aloitetaan paperinkeräyslaatikosta, etsitään kaavapaperiksi sopiva mainoslehti. Tabloidin kokoluokkaa, yksi aukeama riittää. Lisäksi kuulakärkikynä ja mittanauha, ehkä viivainkin jos sattuu löytymään. Aukeama taitetaan pituussuunnassa kahtia, tarkoituksena on piirtää taitteelle puolet vaipasta ja leikata se irti kaksinkertaisena.

2. Merkitään paperin toisesta päästä lähtien vaipan koko pituus (minulla 50cm). Lisäksi merkitään vaipan etureunan leveys (24cm) sekä pituussuunnassa mitattuun keskikohtaan haarustan leveys (22cm) ja vielä  toiseen päähän takasiivekkeiden kärkiväli (45cm) ja niiden korkeus (9cm). Leveysmitat pitää ennen piirustusta puolittaa koska taite on tulevan vaipan keskellä.

3. Piirretään kaava pisteestä pisteeseen, takasiivekkeiden yläreunasta lähtien: 9cm alas, sitten 8cm vaakasuoraan (siivekkeen suora osa). Katse vaipan puoliväliin ja linja jatketaan viivottimella viistosti sinne kapeimpaan kohtaan, nyt on jo puolet valmiina! Jatketaan piirtämistä suoraan taitteen suuntaisesti, kunnes 8cm ennen vaipan etureunaa kaarretaan loiva levennys jotta loppuun päästyä on etureunan leveys haluttu (24cm).

4. Pyöristellään maun mukaan kaavan kulmia tai sitten vaan paperi kankaalle ja leikkaamaan! Ellei sepustus vakuuttanut, valmiita kaavoja voi tulostaa vaikka Kestovaippainfosta. Ainakin MUMMUT -vaippa on kovasti suosittu, en ole itse kokeillut valmiita kaavoja koska olen laiska tulostaja.
Epätoivoinen yritys unohtaa että ulkona sataa vettä.