Pilvin esimerkin innoittamana ostin Myllymuksuilta 1,20m palasen Nanson tarjoustrikoota (4€/m). Tämä raivoraikas raidoitus toi mulle heti mieleen ne 70-luvun Marimekko -mainokset joissa hipahtavat retroperheet harppovat niityllä vastatuuleen tukat hulmuten. Kesävaatetta siis!

 

 

Hilpalle 98cm Mustikka-haalarin kaavalla (Ottobre 6/09), vatoketju 30cm vanha käyttämätön löytö. Peruspipo suorakaidekin oli neidin toivelistalla kun väri passasi  nykyiseen kevätpukuunsa.

 

 

Seuraavan kerran kanttaaan taskujen ulkokaarteen vielä rennommalla ranteella niin saadaan silkoisempi lopputulos .

 

 

Itselleni sain imetystopin, nyt taisi löytyä se paras konsti. Pidensin päälikappaletta ja leikkasin sen alareunan kaarevaksi. Samaa vanhaa kuminauhaa alakappaleen yläreunassa ja pääntie vaihteeksi vähän neliömpi. Kädenteitäkin avarsin Ottobren paitakaavasta joka oli tämän lähtökohtana.

 

 

Sivusauman apila on siirtopaperilla kanttinauhalle toteutettu valmis clip art -kuva.

 

 

Viikolla kokeilin sokeritärkkäystä aiemmin kalalangasta virkkaamaani pyöreään liinaan joka ei oikein ole löytänyt paikkaansa. Nyt siitä tuli orkidean pääliruukku. Ainut miinus hommassa oli, että ne pienet (sokeri)muurahaisetkin tykkäsivät osallistua. Kuppi kuhisi aamulla ihan mustanaan nautiskelijoita!

 

 

Kovin on ollut loppuviikolla kosteat olosuhteet, jälkimmäinen kuva on aamuinen löydös kellarista jossa mikään lvi-laitekaan ei tällä kertaa vuoda.

 

 

 

Alin porrasaskelmakin oli lähtenyt risteilylle. Kaiken konstailun päätteeksi vietettiin pientä etuäitienpäivää, sokerileipurin marenkikakku karisti kaikki mieliharmit ja iloisesti yllätyin myös huolella valituista ja valmistetuista lahjuksista. Huomenna juhlitaan sitten mummoja!