Pesimme eilen reilut 200g mohairia kun vettä oli kertynyt niin mukavasti saaveihin. Villat ovat paikoitellen hirveän keltaisia ja liasta kivikovia, vuohet saisivat käyttää ruokalappua... Toisaalta välillä löytyy ihanaa silkkimäistä alusvillaa, pitäisi joskus erotella laatikosta pelkästään tätä, pehmeämää lankaa varten. Urakka alkoi vimmatulla nyhtämisellä, Elma totesi viiden kouralliseen jälkeen tämän olevan vähän tylsää hommaa ja pyysi ilmoittamaan sitten kun jotain alkaisi tapatua. Saman olisin mielelläni tehnyt itsekin.

771963.jpg

Sisältä haimme pikkuisen kuumaa vettä ämpärin lämmikkeeksi ja pesuaineena käytettiin muutama tippa käsitiskiainetta. Villat pääsivät pesupusseissa kumpikin omaan astiaansa lillumaan ja huuhteluun kelpasi sadevesi sellaisenaan.

771972.jpg

Linkosin pussukat lopuksi pesukoneessa ja tuulinen sää kuivatti ne pihalla muutamassa tunnissa. Lopputulos ei vaan vieläkään oikein ihastuttaut. Mohair on hurjan rasvaista ja pesun jälkeen karsttujen villojen kehrääminen on edelleen aika tahmaista puuhaa, lisäksi pahimmat likakohdat jäivät selvästi likaisiksi. Pitäisi varmaan pestä kahteen kertaan ja käyttää "kuumaan veteen upotus" -taktiikkaa.

771979.jpg

200g villaa mahtui juuri sopivasti kuivumaan yhdelle pyykkitelineelle. On se vaan kevyttä!