Tässä siis ensimmäinen valmiiksi asti saamani neuletakki kautta aikojen, toivottavasti vastedes teen näitä vähän useamminkin. Malli muotoutui työn aikana, aloitin Ullan ylösalasraglanin ohjeen innoittamana pääntieltä ja sovittamiseen kului varmaan yhtä paljon aikaa kuin itse neulomiseen. Lankaa kului vajaat 400g, osa omiani ja loput mummun ehtymättömistä materiaalivarastoista. Puikot 3,5mm olivat ehkä vähän pienet kolmisäikeiselle villalangalle mutta pidän tiiviistä pinnasta. Värit eivät tietystikään tässä pilvisen päivän kalpeassa valossa näytä miltään vaikka kuinka muokkaisin. Harmi!

493998.jpg

Ja tässä ne napit eli pajun oksat, yritin pätkiä karahkan sievästi rautasahalla kuorimatta pehmeää puuta. Keskelle nyhersin urat jotta kiinnityslanka pysyy paikallaan ja päitä pyyhkäisin hiekkapaperilla. Tulipa niistä ainakin oman näköiset.

493999.jpg

Muokkaus 5.4.
Pakko lisätä vielä kuva joka unohtui eilen. Tässä siis takin uittoa villanhoitoainevedessä. Kävin viemässä kameran välillä turvaan ja palatessani koko komeus oli - kuinkas sattuikaan - kaatunut pienemmän avustajan päälle. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa... Edes äiti ei tällä kertaa ottanut ylimääräisiä kierroksia :D

495252.jpg