Mohair-alpakkaa tuli kaikkiaan 160g ja 427m. Olen vakaasti päättänyt oppia pitämään sinisestä, joten vyyhdit saivat padassa merellisen sävyn. Keriessä langan määrä tuntuikin sitten kutistuvan ihan olemattomiin. Aloitin kuitenkin 3mm pyöröillä meriaiheeseen sopivaa Aalto -nimistä mallineuletta ja hitaasti se kerä pienenee. Kehrätessä lanka tuntui paljon paksummalta! Uskomatonta on myös se, miten paljon mohairissa on vielä rasvaa pesun, karstauksen, kehräämisen, vyyhteämisen, värjäyksen ja kerimisen jälkeen. Kädet tahmeina saan väkertää eivätkä liukkaat teräs-Addit tunnu ollenkaan itseltään. Bambupuikkoja ei tämän langan kanssa voisi edes ajatella.

589090.jpg

Keräilin eilen vähän voikukkia. Liian vähän! Täytyy ehkä kokeilla tätä uudestaan myöhemmin kun saalista on helpommin saaatavilla. Liemeen tuntui jäävän aika paljon väriä, miksiköhän juuri mitään ei tarttunut lankaan? Käytin puretukseen alunaa ja viinikiveä kumpaakin n. 10g, villalankavyyhti oli 100g. Luonnossa väri on sentään hieman selvemmin kellertävä kuin kuvassa.

589125.jpg

589126.jpg

Pikkuisessa lankakaupassamme oli tänään vastustamaton ale, ostin vain vähän Sisua sukkiin ja pari pehmoista lumipalloa joista ajattelin vaippahousuja herkkähipiäiselle vaippapepullemme.

589102.jpg

589117.jpg