Edelliset lapaset kerkesivät jo teille tietymättömille ja päätin kokeilla seuraaviin kolmisäikeistä Kauhavan kasvivärjäyslankaa 4mm puikoilla. Olen joskus aikojen alussa näitä värjäillyt ja tämäkin harjoitteluvyyhti pääsi pikkuisen huopumaan. Päädyin tekemään varret huonosti värjätystä Bambinosta ja huovuttamaan lapaset koneessa jotta vähän pehmenisivät. Aikamoiset melat ja karkeat kuin mitkä!

1325638.jpg

Ajattelin olla huolellinen ja mittasin oikein neuletiheyden ennen pesua jotta voin sitten laskea prosentuaalisen kutistumisarvon kyseiselle langalle... Käytin kerrankin rohkeasti suoraan 60 asteen puuvillaohjelmaa ja tämä lanka tosiaan yllätti, sain koneesta ulos itselleni sopivat tumput kun pelkäsin että jäävät miehellekin liian suuriksi! Ei tarvinnut tiheyttäkään enää mittailla kun silmukat olivat vallan kadonneet.

1325661.jpg

Harmittaa kun läsähtivät kuvassa noin kalpeiksi, oikeasti väri ei muuttunut mihinkään ensimmäisestä kuvasta. Pehmenivät niinkuin pitikin ja pinta on tasaisen pörröinen. Bambino vähän otti nokkiinsa mutta eipä nuo varret hihan alta kauas näy. En tiedä vielä ennen sovittelukierrosta kenen käsiin tumput päätyvät.

Silmukkamerkeistä olen haaveillut pitemmän aikaa, aamusella tein sitten ensimmäisen prototyypin ja laitoin testiajoon hameenhelmaan. Tarvikkeet kaapin perältä, pari puuhelmeä ja jekkulankaa. Ei ehkä sovi puisille puikoille mutta jospa ajaisi asiansa metallisten kanssa.

1325680.jpg

Eilen bongasin kirjastosta tämän:

1325684.jpg

Ihana kirja vuodelta 1953 ja joukossa jopa muutamia värikuvia :) Melkein alan innostua kirjoneulelapasista! Ainakin nämä perhoset tahtoisin joskus toteuttaa.

1325693.jpg

1325696.jpg

Desinfioidaanko palauttamani kirja tosiaan jos kerron kotona riehuvasta vesirokosta? Vai onko tässä kyseessä jotkut vaarallisemmat epidemiat kun nykyään ei moisia vaatimuksia lue missään?

1325703.jpg