Kuvia on päässyt kasautumaan niin että askartelin vähän mosaiikkeja, tietokone kun on saanut hävetä laatikossaan miltei koskemattomana viime viikot. Hoksasin vasta kun kameran muistikortti tuli täyteen (638 kuvaa) että pitäisi ehkä ryhdistäytyä.

 

Tasan kaksi viikkoa sitten teki muurarisetä repsikoineen ympäripyöreän työpäivän ja työn tulos hymyilyttää vieläkin joka päivä, muutaman viikon päästä saadaan aloitella uunin kuivatusta pienillä tunnelmatulilla.

Napsuttelemalla pääsee katselemaan kokonaisia kuvia.

 

3651551246_43dae93da5.jpg

 

Muurausta seuraavana päivänä purettiin keittiön lattia, pohja(n)maan kautta. Märkää savea löytyi, seuraavaksi sitten salaojitusta suunnittelemaan. Lattian rakennus sujui tsi-miehiltä jo melkein rutiinilla, nyt jätettiin laudat naulaamatta ja laitettiin pintaan pelkkä pohjamaali että saavat kuivua rauhassa. Olohuoneen puolella naulattiin lattia suoraan kiinni vasoihin ja nyt on lattiassa aika talonpoikaisia rusinarakoja. Samalla vaihdettiin putket ja viemärit sekä vesipiste toiselle seinälle. Nyt näkyy puuhellakin kokonaan kun saatiin tiskipöytä edestä pois.

 

3650761275_07429b572a.jpg

 

Paikat on vieläkin vähän levällään, jälkipyykki kestää näissä operaatioissa uskomattoman kauan. Välillä lähdettiin kaaosta pakoon sukuloimaan, juhannus hujahti mukavasti reissun päällä mutta kiva oli tulla taas kotiinkin. Ovi avattiin nenät ojossa ja kyllä vaan, tuoksui ihan mummolalta. Aina pelkään että ihana tuoksu häviää täältä johonkin mutta se taitaakin vain peittyä tilapäisesti maalinkäryihin ja pääsee valloilleen kun ihmiset poistuvat muutamaksi päiväksi.

 

3651570788_613b8afd68.jpg

 

Reissusta tarttui matkaan vähän kirppariostoksia: tupperin mukeja ja eväspullo, kälyn hylkäämiä melamiinilautasia ja kippoja, Taotao-tyyny ja A4 -kokoinen nahkalaukku. Käsitöitä siivotessa löysin valmiin haarukkapitsihuivin (ohje Suuri Käsityö -lehdestä) jostain Menitan muovimohairista, päättelin langat ja Hilppa omi pehmoisen kolmiokaulahuivin itselleen. Uudesta Käsityölehdestä aloitin ruskeaa puuvillamössykkää joka toivottavasti valmistuu vielä tänä kesänä. Nyt pitää ulkoilla ja uida urakalla, muutaman viikon päästä jatkuu remonttihässäkät. Tytöt ovat innostuneet tänään hiekkalaatikkotaiteesta ja ruutuhyppelystä (Hilpalla on jo polvet ruvella), huomenna laitetaan kylpyamme pihalle jos lämmintä piisaa.