Ompelukset on viime aikoina olleet ihan peruskamaa, kaapissa marinoituneista kankaista ja vanhoista vaatteista suoraan käyttöön. Vähän tylsänpulskeaa esiteltävää vaikka tekeminen onkin ollut välillä hillittömän mukavaa. Eilen sain tarmonpuuskan ja otin viime kesän matot puista. Oma saldoni mattokammarissa jäi hieman vähäiseksi, jospa jonain muuna kesänä syntyisi enemmän kun loimi kuitenkin on vintillä iskuvalmiudessa ja vähän kuteitakin olen leikellyt. Hirveästi tekis mieli räiskyttää menemään. Miten saadaan vauva viihtymään kangaspuiden paukkeessa?

Elma sai kauan kaipaamansa pihaprinsessan ruusumekon ja unelmien siivet. Äiti tietysti rationaalisena ihmisenä jätti vähän kasvunvaraa... Vanhasta pellavatunikasta pienensin, koristeena rypytettyä lakanaa, pitsiä, kanttinauhaa ja nappeja. Huomatkaa erityisesti prinsessahymy, joka on ihan näitä tilanteita varten kehitetty tuote.

1680772.jpg

Siivet ei ole ihan priimat, mulla ei ollut sinnikkyyttä ollenkaan pesulahenkareiden kanssa vääntämiseen. Lakana samaa kuin mekossa, tukikangasta ja kuminauhaa. Eikä muuta kuin lentoon!

1681285.jpg

Tyttöjen kesähatut julistettiin menetetyiksi kolmen viikon etsintöjen päätteeksi. Viime kesänäkin meni yhdet hatut sinne jonnekin ja siksi päätin olla enää sijoittamatta kohtuuttomia rahasummia näin tehokkaasti katoavaisiin vaatekappaleisiin. Nämä eivät tällä kertaa maksaneet mitään kun kaikkea sattui olemaan kotona, muija on näissä ainut uutena ostettu kangas. Lippiksen kaava on Gyntherin kirjasta. En ole koskaan tällasia tehnyt mutta palaset löysivät kuitenkin kaverinsa, ohjetta en tietenkään tajunnut katsoa ennen kuin kirjan annoin pois. Aika pikapikajutut ja minusta ihan kivat.

1681308.jpg

1681309.jpg

Yksi tylsänvaalea villainen kypärämyssy merinoneuloksesta, vielä jäi pala tätä ihanaa kangasta. Käytettävä ankarasti säästellen :) Sopii sopivasti molemmille tytöille. Hilpan alla näkyy se uusi vessan matto. Trikookuteita ja valkoista paperinarua.

1681319.jpg

Iskä sai sinisen ja punaisen t-paidan jostain Eurokankaan palalaarista vuosia sitten löydetyistä trikoista, vieläkin sain näköjään kaula-aukot kiemurtelemaan. Tompan kisaverkkareihin olen varsin tyytyväinen, punaisissa on isin paitakangasta ja tädin vanhaa joustofroteista kukkatoppia. Raitapökät Benettonin tapaan on pilkottu niin ikään joustofroteisesta topista ja pinttyneestä trikoopaidasta. Kaava Suuresta Käsityölehdestä 4/06. Aika hyvä, vyötärö toimii jättivaippojenkin kanssa.

1681335.jpg

1681340.jpg