Juju-kirjan Röllihuppari on odottanut sopivaa hetkeä ja oikeita kankaita jo pitemmän aikaa. Nyt jouduimme muissa asioissa maakuntamatkalle Hyvinkäälle ja siellä ymppäsin ohjelmaan pari kirpputoria. Kotiin tuli sylillinen kankaita. Ihan keskustassa (Hämeenkatu 8) sijaitsevaan Kirjokaareen tutustumista voin lämpimästi suositella muillekin!

Päälikangas on kyseisestä Kirjokaaresta adoptoitua päiväpeittoa. Vuori sekä nyöri ja kurre saksittiin mummon verhosta ja resorit olen ominut äitin kaapista (kiitos vaan, mistähän sitä saisi lisää?). Ompelulanka on uutta.

Kurren silmäksi löytyi vanha neppari.

Tästä piti tulla kevättakki poikaselle mutta näyttää siltä että Hilppa saa suorittaa sisäänajon. Pitäisköhän tehdä toinen pienempi...

 

Elma sai valita Hyvinkäältä 200g mieleistään Mamboa pipoa ja kaulahuivia varten. Kaulahuivi on ihan samanlainen vanhanaikainen kuin Hilpan vihreä. Pipon aloitin poikittain, innostuin niin Jaanan nirkkosetistä. Näin saakin tehtyä tuskattomasti sopivan napakan pipan! Yläosan vedin ihan hatusta ja valmiiksi tultuaan myssy näytti niin mitäänsanomattomalta että päätin päätellä langanpäät päälipuolelle. Käänsin koko komeuden nurinpäin ja se alkoikin näyttää heti paremmalta. Jojo ja nappi piti lisätä vielä että hienolle neidille kelpaa, tähän tötsään mahtuu isompikin ajatus.

Viisivuotias ei jaksa enää poseerata, onneksi on makealle perso pikkusisko.