Tuli tuossa illansuussa ihan sellainen olo että pitäisi vielä saada puputasku, ihan itselle. Ajattelin samalla toteuttaa toiveen jonkinlaisesta työohjeesta. Levottomat räkänokatkin nukahtivat salamana kun sain ompelukoneen verkkovirtaan, Hilppaa lainaten kone sanoo HAN HAN Han han han... Kieltämättä yksi mukavimmista tavoista nukahtaa oli lapsena se äitin ompelukoneen ääni.

 

Ensin tietysti leikataan kankaat, kaksi isompaa kappaletta selkämystä ja vuorta varten (23cm x 16cm) sekä kolme pienempää taskuiksi (16cm x 10cm). Mitat eivät sisällä saumanvaroja! Vuori- ja selkäkappaleisiin silitetään tarpeen mukaan tukikangasta.

 

 

Samalla raudan kuumennuksella silitetään kapeat päärmeet taskukappaleiden reunoihin ja ommellaan ne kiinni.

 

 

 

Valmiissa "kansiossa" on vasemmalla puolella yksi tasku ja oikealla kaksi (kuvioiden suunnat on hyvä huomioida leikatessa ja päärmätessä :). Nyt nuo oikeanpuoleiset kaksi taskukappaletta asetetaan halutusti päällekkäin ja tikataan sopivasta kohdasta poikittain toisiinsa (toimii auki jätettynäkin eli tämä työvaihe ei ole mitenkään välttämätön). Puputaskuun tein ylös paikan kela-kortille.

 

 

Kaikki kolme taskukappaletta asetellaan vuorikankaan oikealle puolelle...

 

 

...ja koko komeuden päälle laitetaan selkäkappale nurja puoli ylöspäin. Kannattaa neulata ennen ompelua. Jätä toinen lyhyistä sivuista ompelematta, puputaskussa jätin auki oikean päädyn jossa on kaksi taskua.

 

 

Siisti saumanvarat, kulmista aika tarkalle.

 

 

Oikein päin käännettynä sen tuleva sisäpuoli näyttää tältä...

 

 

...ja ulkopuoli on tällainen. Tarkoituksena on siis jättää kääntöaukon sulkeva ommel piiloon taskun pohjalle.

 

 

 

Lopuksi ommellaan pääty kiinni, leikataan saumanvarat ja käännetään tasku oikein päin. Sieltä se sauma kurkistelee.

 

 

Nyt äkkiä kortit jemmaan ja neuvolaan!