Hamstraus on vähän kaksipiippuinen juttu. Tahtoisin toisaalta pitää tavaramäärän kohtuuden rajoissa mutta inspiraation iskiessä tarvikkeita ei pysty millään metsästämään turhautumatta riittävän nopeasti. Sitäpaitsi tulee kyllä halvemmaksi ostaa silloin kun jotain tarpeellista sattuu pilkkahintaan löytämään, niinkuin vuosi sitten lähikaupasta Finlaysonin käsipyyhkeitä eurolla kappale. Luulin ostaneeni jotain mitälie halpiksia ja omatunto jo soimasi mutta kotona paljastui pesuohjelapusta pyyheliinojen todellinen alkuperä. Enkä tajunnut ostaa kuin neljä! Kyllä harmitti.

Tein nyttemmin noihin pyyhkeisiin vähän viritystä, virkattuja nimikirjaimia pykäpistoin kiinnitettynä ja ripustuslenkit. Kirjaimet virkkasin kirjastosta löytyneen kirjan ohjeista ja kalalangasta. Ompeluun käytin Novitan Tennesseetä kun ei muutakaan sopivaa sattunut olemaan, halkaisin langasta vain neljä säiettä jotta sain hyvän paksuista. Pykäpistoja oon tainnut tehdä viimeksi ala-asteella mutta mukavaahan sekin oli. Pitäis joskus perehtyä pienesti kirjomiseenkin kun sain kerran kirpparilta kirjontakehyksen kaupantekijäisiksi, siitä oli yllättävän iso apu näissä pyyheompeluissakin.

Loppuviikoksi poistumme kauas pohjoiseen, jonne nämä kuivattimet lähtevät viemisiksi lapsille.

1616644.jpg

Isi toi kerran mulle tämmösiä, olen joskus seiskaluokkalaisena innoissani aloittanut muka sängynpeittoa, isoäidin neliöitä liian pienellä virkkuukoukulla Anttilan alennusmyynnistä ostetusta Venla-langasta (80/20% villa/akryyli). Kahdeksan lapun (20x20cm) jälkeen ispiraatio on kadonnut, ehkä jopa hokasin silloin ettei lanka riitä kovin suureen peitteeseen. Värit on kuitenkin aika ihanat ja tiivis lopputulos ehkä kestäisi käyttöäkin joten taidan ottaa tästä itselleni matkakäsityön. Koukkukoko oli helppo jäljittää kun samassa pussukassa lojui kaksi 4mm koukkua. Vyötteen suositus on 5-6mm. En tiennytkään että olen kärsinyt liian pienten työvälineiden oireyhtymästä jo kymmenen vuotta sitten. Lankaa on vielä jokseenkin 300g eli ihan hyvän kokoinen vauvanpeitto voisi tästä syntyä. Kuvassa on myös se kirjaston kirja josta ylempänä mainitsin.

1616678.jpg