Hilpan uudesta kesätopista tuntui puuttuvan jotain kunnes tuo aiemmin virkattu lintu putkahti esiin, ohje taisi olla kirjasta "Crochet Adorned". Nyt se on valmis.

 

 

Viime aikojen ompelukset ovat olleet ihan armottoman tylsiä ja tarpeellisia, valkoisia kesävaatteita. Imetystoppi, leggingsit, imetystoppi....

 

 

Tänään oli pakko saada tehdä jotain puolessa tunnissa valmistuvaa ja kehittelin tällaisen "neljä yhdestä" - ruokalappumetodin, nuo roiskeläpät kun tahtovat olla kovin pikakiertoista kulutustavaraa. Otetaan siis yksi käsipyyhe kokoluokkaa 50x70cm ja leikataan se neljään yhtäsuureen osaan. Valitsin turhamaisuuden puuskassa  tällaisen valmiiksi koristellun lahjoituspyyhkeen.

 

 

Kunkin kappaleen yläkulmat taitetaan nurjalle ja ommellaan reunasta kiinni tiheällä kolmen piston siksakilla, samalla huolitellaan pitkän sivum risareuna (toisessa reunassa onkin pyyhkeen alkuperäinen päärme). Ylimääräiset kolmiot leikataan pois ja keskelle saksitaan vielä kaulan mentävä syvennys, kas näin:

 

 

Lopuksi solmimisnauhat ja kaulakuopan huolittelu vinokantilla.

 

 

Eikä muuta kuin herkuttelemaan! Kyllä se ruskea kuola valui itse kullakin Elman leipomien suklaapikkuleipien äärellä.

 

 

 

Lauantaina tupsahti Ekamarketin paperikassista ihan odottamattomia lapsuusmuistoja (ja sitä kun on niin muistavinaan kaiken...). Punaiset kirsikka-astiat annoin leikkeihin mutta nämä taidan jättää itselleni. Kuppipareja on puoli tusinaa.

 

 

 

Hilppa sai aamulla kirpparilta reinot vaikka maksoivatkin 5€. En ole aiemmin törmännyt näin kivan värisiin! Vettä riittää taas taivaalta yli oman tarpeen ja pumppu on porissut kellaria tyhjäksi koko päivän, onneksi on perunat ja sipulit maassa!