Kiitokset taas kannustavista kommenteistanne, tuntuu mukavalta kun näinkin moni kävijä on jaksanut jättää merkkiä vierailustaan! Muutamia kanssakulkijoita on askarruttanut ompeluaikani, mistä sitä tulee? Laitanpa tähän muutaman ensiksi mieleen tulleen ajanhankintakeinon. Olisi mukava kuulla milloin ja missä muut ompelevat?

1. Pidän siitä. Ja uskon että tarpeeksi mukaville jutuille löytyy aina jostain hetki tai pari. Täytyyhän sitä ihmisen mielenterveyttään hoitaa.

2. Olen ottanut tavaksi reippailla puoli tuntia päivässä ulkona minkä seurauksena yöunen tarve on vähentynyt tunnin. Pärjään jo 8-9 tunnin yöunilla mainiosti ja sehän tarkoittaa puolta tuntia käsityöaikaa joka ilta lasten nukahdettua!

3. Meillä asuu mies joka tekee mielellään kotitöitä, hoitaa lapsia eikä harrasta kodin ulkopuolella.

4. Yritän hillitä netissä vietettyä aikaa. Olen tehnyt periaatepäätöksen jättäytyä Ravelryn ja Facebookin ulkopuolelle. Kangaskauppoihin unohdun välillä uusista kuoseista haaveilemaan eli parannettavaa löytyy vielä.

5. Suunnittelen töitä lenkillä, saunassa ja ruokakaupassa. Kun tulee sopiva hetki, leikkaan muutaman vaatekappaleen sarjassa. Saumuroin leikatut yhdellä kerralla ja viimeistelen toisella kertaa ompelukoneella. Teen vain sen verran, että kukin työvaihe kestää puolesta tunnista tuntiin. Ei tarvita pitkiä sessioita ja välillä tulee taas harkinta-aikaa. Pitkäpiimäisen purkamisen saa melkein unohtaa kun suunnittelee ja ompelee riittävän h i t a a s t i. Ja kas kummaa, välillä aina jotain valmistuu. Teen ompeluhommat keittiön pöydän ääressä useimmiten päikkäri- tai iltauniaikaan, siksikin näin lyhyitä työrupeamia. Ompelukone on parasta korjata ruoka-ajan tullen piiloon tai sosekeittoa saa kauhoa puolakotelosta, kokeiltu on.

 

Poikanen on keitellyt viime viikot ahkerasti sydämiä ja mieleni alkoi tehdä jotain aidomman oloista ruokaa pieneen kattilaan. Mummulassa pääsin käsiksi uuteen kirjaan, josta innostuneena eilen virkkasin kolme puuvillaista herneenpalkoa. Tänä aamuna löysin vähän oranssia villalankaa ja puikoilta putkahti vielä pari porkkanaa. Ohjeita en ihan noudattanut mutta kylläpä kelpasivat keittoainekset, sain heti sydämet vaihdokkeina takaisin.

 

 

 

Kesäkeittoaineista huolimatta joulu taitaa kohta tulla, paketit on melkein paketoitu ja huomenna on aika aloittaa matkakassien pakkaaminen. Oikein hyvää joulua kaikille vierailijoille, palataan taas viikon päästä arkeen! Muistakaahan rauhoittua joulun sanoman äärelle ja nauttia pyhistä.