Meillä on viimeiset puoli vuotta asustellut ehkä puolet kirjaston Tomppa-kirjoista, parhaina kertoina lainataan samat opukset uudestaan suoraan palautustiskiltä. No, puolensa tälläkin. Niitä on ainakin helppo lukea neloessa kun voi ladella tekstit ulkomuistista. Tomppa on pop tai oikeastaan must.

Tällä viikolla olen jopa omasta mielestäni ähertänyt liikaa ompelukoneen vieressä, siispä päätin tänään viettää suuttumattomuuspäivää ja kysyä heti aamulla lapsilta mitä tehtäisiin. Vastaus tuli aika pian. Martti -matoja tietysti. Marttihan on Tompan paras ystävä, aika liikuttava pötkylä jos joku ei kyseistä herraa vielä tunne.

Kaavan leikkasimme hyvässä yhteisymmärryksessä grillimakkaran muotoiseksi ja (liian kauan kestäneen) ompeluosuuden jälkeen tytöt saivat syöttää madoille herneitä. Hillittömän hauskaa puuhaa! Pitäisi ehdottomasti useammin tehdä tällaista, lattian raotkin saivat täytettä kun herneiden loputtua ruokinta jatkui riisinjyvillä.

1577094.jpg

1577098.jpg

1577102.jpg

Hilppa kiikutti kylläisen matonsa suorinta tietä kunniapaikalle.

1577107.jpg

Tässä vielä madot perhepotretissa. Tytöt valitsivat marikankaista suosikkinsa ja poikien värinen on tietysti meidän Tompalle.